Kik vagyunk

A Glueball Kft-t 2012-ben alapították magyar magánszemélyek.

Elsődleges célunk a vállalatok működési és üzleti hatékonyságát növelő, megbízható szoftverek tervezése, fejlesztése és bevezetése.

Kiemelt fontosságú tevékenységünk a megrendelőkkel közösen kialakított, egyedi igényeknek megfelelő alkalmazások fejlesztése.
Szoftver-fejlesztési munkáink során különösen nagy hangsúlyt helyezünk az alapos és gondos tervezésre, mivel a tervezés alapjaiban
határozza meg a fejlesztésre kerülő rendszer minőségét.

Tevékenységeink

Szoftverfejlesztés
Rendszerüzemeltetés
Virtualizáció

Alapfilozófiánk

Mindig arra törekszünk, hogy megrendelőink stratégiáját maradéktalanul érvényesítsük a kialakításra kerülő megoldásban.
Elsődleges szempont munkánk során a gyors, pontos és rugalmas munkavégzés.

Cégünk támogatja a költséghatékony és újító megoldásokat, így szívesen ajánljuk az OpenSource technológiák ilyen célú felhasználását, valamint az ezen rendszerek legnagyobb erősségét jelentő kiszolgálói szerepkörök kiépítését, karbantartását, üzemeltetését is.

Szoftverfejlesztés

JAVA alkalmazások fejlesztése

Elsődleges profilunk standalone JAVA alkalmazások fejlesztése, melyek alkalmazásszerver használata nélkül, önállóan képesek futni szinte bármilyen környezetben.

Szemléletünk erőssége az általunk fejlesztett rendszerek egyes részeinek jóldefiniáltságában és atomiságában rejlik.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a mai gyorsan változó piac igényeinek kiszolgálásához nem egyetlen óriási kódhalmazból álló szoftvert érdemes építeni, amely minden funkcionalitást magába integrál ( régi webapp + sql adatbázis modell ), hanem egy-egy jól körülhatárolható feladatkört ellátó szoftverek együttműködésével. Így az egyes feladatköröket ellátó szoftverek programkódja kisméretű marad, ezáltal drasztikus mértékben kevesebb hibát tartalmaz, nagyságrendekkel jobban karbantartható és jobban tesztelhető szoftvereket eredményez.

A szemlélet további előnyei:

 • - Nagyobb rugalmasság:
  Ha bármikor szükségünk van egy új funkcionalitásra, az új elemet készre tesztelve könnyedén beilleszthetjük a rendszerbe akár szolgáltatáskiesés nélkül.

 • - Jobb skálázhatóság:
  A rendszer részei megsokszorozhatóak, így ha a számlázó alrendszer teljesítménye kevésnek bizonyul, könnyedén beállíthatunk még egy számítógépet a "csatasorba", ami a számlázás egy részét átveszi.

 • - Hosszútávú fenntarthatóság:
  Ha idővel a rendszerünk elavulttá válik és emiatt a karbantartási költségei felszöknek, nem szükséges a teljes rendszert újrairatnunk, a rendszer egyes részei folyamatosan lecserélhetők.

Másodlagos profilunk

 • - JavaEE alapú webalkalmazások fejlesztése
 • - Relációs adatmodellek tervezése, optimalizáiása
 • - SQL lekérdezések teljesítmény optimalizálása
 • - PL/SQL programozás

Mikor keressen bennünket?

 • Ha jól ismeri cége folyamatait és úgy gondolja, hogy ezek egy része komputerizálható lenne a hatékonyabb működés érdekében, de nem talál olyan kereskedelmi software-t, amely pontosan az Ön igényeihez illeszkedik.
 • Ugyan létezik olyan szoftver a piacon, amely illeszkedik vállalkozása igényeihez, de nem szeretné annak minden, az Ön számára haszontalan funkcióját megvásárolni. Ehelyett inkább csak a cége számára valóban hasznos funkcionalitást szeretné megvalósítani, de azt személyre szabottam és rugalmasan.
 • Van egy jó ötlete? Talán ez egy internetes szolgáltatás? Esetleg egy hasznos asztali alkalmazás, amelybe szívesen befektetne, de nincs szoftver tervezési/fejlesztési tapasztalata?
 • Különböző munkafázisokra különböző rendszereket tart fenn. Ezek egymással nincsenek integrálva. Az adatokat többszörösen kell rögzíteni a különböző szoftverekben. Az adminisztráció nehézkes, a folyamatok nehezen átláthatóak, hatékonyságuk nem mérhető.

Az ötlettől a megvalósulásig

A munkafolyamat konzultációval kezdődik, melynek során megismerjük az Ön igényeit, elképzeléseit, esetlegesen üzleti folyamatait. A kezdeti konzultációk eredményeképpen megszületnek azok az (ekkor még felületes) specifikációk, amelyeket a szoftver(ek) megfog(nak) valósítani.
Iterációkban haladunk. Egyszerre mindig csak annyit haladunk előre, hogy ha az adott szakasz mégsem, vagy csak részben fedi az Ön elképzeléseit, viszonylag kevés munkával átalakítható legyen. Ahogy a szoftver "körvonalazódik", lehetőségünk van bizonyos döntéseinket újragondolni, a kialakult környezet függvényében újraértelmezni. Ezzel a módszerrel biztosítható az, hogy Ön valóban azt kapja végül kézhez, ami az elképzeléseinek, igényeinek megfelel.
A teljesítés lépésekben történik. A projekt során meghatározunk úgynevezett mérföldköveket, amelyek általában egy-egy már működő, használható funkcionalitást jelentenek. Egy-egy ilyen mérföldkő elérését követően számlát, teljesítési igazolást állítunk ki az Ön részére. A munka a pénzügyi teljesítést követően folytatódik. Ez a módszer a kölcsönös bizalom felépítését segíti.

Amivel dolgozunk

Rendszerüzemeltetés

Stabilan, rugalmasan, biztonságosan.

Hiszünk abban, hogy a kereskedelmi forgalomban elérhető sablonos és drága megoldások helyett atomi elemekből érdemes rendszert építeni. Ez legtöbbször ingyenesen elérhető, un. open source technológiák felhasználásával és ezek egyedi, "személyreszabott" szoftverfejlesztési megoldásokkal való támogatásával elérhető. Cégfilozófiánk, hogy nem az Ön üzleti folyamatait kell a használt informatikai rendszerek működéséhez igazítani, hanem éppen fordítva.

Complex kisvállalati megodásaink
 • - Fájl kiszolgáló
 • - Tartomány vezérlés
 • - Levelező kiszolgáló
 • - Nyomtató kicszolgáló
 • - Tűzfal
 • - Virtuális magánhálózat
 • - Távoli munkavégzés
 • - Linux és Microsoft alapokon is
A piacon elérhető rendszerek esetleges hiányosságait egyedi fejlesztési megoldásokkal orvosoljuk.

Miért éri meg virtualizálni?

Biztonság és teljesítményizoláció

A különböző alkalmazások saját virtuális gépükön való futtatása azt jelenti, hogy ha nem működik az egyik alkalmazás megfelelően, a többi alkalmazás működését ez nem befolyásolja. Ugyanez történik, ha az alkalmazások kompromittáltak lesznek, így csak az a virtuális gép (vagy annak a része) lesz a támadó áldozata.

Ha a meglévő fizikai erőforrás idővel kevésnek bizonyul, a virtuális gépek egy része (vagy mindegyik) könnyedén áthelyezhető másik fizikai számítógépre.

Magas rendelkezésre állás

A hardver meghibásodása esetén a virtuális számítógépek könnyedén átmozgathatók másik fizikai számítógépre.

Fogyasztásmegtakarítás

A virtualizáció leggyakoribb alkalmazása a konszolidáció, vagyis több teher egy fizikai gépre való összpontosítása.
Ez lehetővé teszi, hogy több virtuális gép kevesebb fizikai gépen fusson.

Karbantartás, tesztelés

A teszt és minőségbiztosítási környezetek kialakítása igen költséges, viszont a számítógépek erőforrásainak nagy része általában kihasználatlan. Adott esetben költséghatékony megoldás lehet, ha ugyanazon a hardveren külön virtuális gépeken helyezzük, alakítjuk ki a teszt és az éles környezetünket.

Kapcsolat

Glueball Informatikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

2851 Környe, Jókai Mór utca 32.

Telefon: +36 70 260 1003 
Fax: +36 70 260 1003 
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Írjon nekünk!